De 19 ani suntem alături de cei mai mici copii, cei de doi ani, în primii lor pași în lume. Timp în care am învățat multe de la ei. Am înțeles că cele mai importante lucruri sunt descoperirea lumii, construirea încrederii în sine și integrarea socială.

Primii pași în societate

La 2 ani, copii fac cu adevărat primii pași în a descoperi integrarea socială – este prima interacțiune majoră cu cineva din afara familiei, cu o comunitate. Pe lângă un proces educațional bazat pe interacțiunea pozitivă cu un adult – educatorul, copilul învață mai repede și mai ușor de la alți copii. De aceea, copii de doi ani sunt integrați cu cei mai mari, în grupe formate din categorii de vârstă.

Încrederea în forțele proprii

În procesul nostru, plecăm de la ideea că fiecare copil este unic, iar descoperirea permanentă a lumii, care se întâmplă la aceste vârste, se face în ritm individual, în același timp cu descoperirea interioară a sinelui. Construirea încrederii în forțele proprii apare din interacțiunea naturală, pozitivă cu ceilalți și cu mediul.

Mediu stimulent și sigur

Pentru acestea, am creat un mediu sigur și stimulent, prin care oferim copiilor atmosfera de siguranță în care pot explora lumea și își pot crea abilitățile de bază necesare în viață, sub supravegherea atentă a educatorilor.

La doi ani, învățarea se realizează prin joc, iar obiectivele educaționale sunt axate pe 4 direcții:

  • descoperirea lumii fizice/materiale – dezvoltarea abilităților de mișcare (fizice)
  • descoperirea lumii sociale și interioare – emoționale, sociale și de comunicare
  • descoperirea lumii intelectuale – numărare, percepția spațiului, alfabetizare
  • descoperirea lumii imaginației – expresia artistică, desen, muzică

Contactează-ne pentru o vizită

Copilul tău urmează să împlinească doi ani, sau are deja, dar te gândești să-i asiguri cel mai potrivit mediu de a se dezvolta? Hai să ne cunoaștem la o cafea și să vezi ce le oferim copiilor pe care îi ingrijim.

Sună-ne la tel. 0753-021-203 sau trimite-ne un mesaj din pagina de Contact.